** ازسه چیزهرگزفاصله نگیر+قالَ الأُستاذُاَلسَّیِّدُالْأَصْغَرُسَعادت
قالَ الأُستاذُ اَلسَّیِّدُ الْأَصْغَرُ سَعادت مِیرقَدیم اَللّاهِیجی :
لا تَتْرُکْ ثَلاثَةَ اَشْیاءَ اَبَداََ : 1- قِرائَةَ الْقُرْآنِ وَ التَّدَبُّرَ فِیهِ 2- مُطالَعَةَ الکُتُبِ النّافِعَةِ المُفیدَةِ 3- مُجالَسَةَ الْأَخْیارِ .
استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی گفت : از سه چیز هرگز فاصله نگیر : 1- خواندن قرآن و تَدبُّر در آن 2- مطالعه کتاب های نافع و سودمند 3- همنشینی با خوبان .
1- خواندن قرآن و تدبّر در آن :
روح انسان و نَفْس انسان و قلب انسان و نیز به نوعی فطرت انسان (البته با دقت نظر می توان گفت که حقیقت این امور یک چیز است) در فراز و فرود های دنیا و در مواجه با خواسته های نفسانی و نَفَحات رحمانی دچار تغییرات و دگرگونی هایی می شود . گاهی قلب و روح آدمی ، دارای حیات و هدایت و نورانیت و رشد و کمال می شود و گاهی هم دچار ظلمت و سیاهی و گمراهی و قساوت و انحطاط می گردد . هر کدام از تَعالِی روحی و قلبی و تنزّل روحی و قلبی دارای عِلَل و عواملی است . مثلا گناهان و معاصی و انحراف از صراط مستقیم و نافرمانی پروردگار سبب ضلالت و گمراهی و انحطاط است و اطاعت از اوامر الهی و در صراط مستقیم بودن و طهارت و پاکی و تهذیب نفس و روح موجب نورانیت و تَعالِی و کمال و قُرب به خداوند متعال می باشد . یکی از عوامل مهمی که سبب ارتقاء و رشد روحی و قلبی برای انسان می گردد و باعث می شود که انسان مسیر معنوی و کمالی خود را طی نماید و به قرب حقتعالی برسد ، خواندن قرآن و تدبّر و تفکر در آن است . کسی که مأنوس با قرآن باشد و در شبانه روز وقت و زمانی را برای خواندن آیات الهی و اندیشه در آن قرار دهد آثار و برکاتی نصیب او می گردد که برخی از آنها عبارتند از : 1- نورانیت و جلای دل و روح 2- افزایش ایمان و اخلاص 3- رشد و شکوفایی فکری و عقلی 4- تحکیم پایه های اعتقادی 5- حصول تقوای الهی و افزایش آن 6- اجتناب و دوری از گناهان 7- افزایش معرفت های دینی و ایمانی 8- حصول حیات معنوی و انسانی 9- افزایش علم و دانش و آگاهی 10- حصول بصیرت و بینش الهی 11- حصول قرب به خداوند متعال
2- مطالعه کتاب های نافع و سودمند :
کتابِ خوب و سودمند بهترین همدم و رفیق است. کتاب، رفیق و مونِسی است که در همه حال مایه آرامش و نشاط و انبساط خاطر و موجب رشد و کمال و بالندگی فکری و روحی و معنوی می شود. یکی از عوامل مهمِّ آرامشِ فردی و اجتماعی، مطالعه کتاب هایی است که باعث تعالی روحی و معنوی و اعتقادی می شوند همانند قرآن کریم و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و کتب اخلاقی و تربیتی. علی (عَلَیهِِ السَّلامُ ) فرمودند: «مَن تَسَلّى بِالکُتُبِ لَم تَفُتهُ سَلوَةٌ.» یعنی کسی که با کتاب آرامش یابد، هیچ آرامشی را از دست نداده است. (غُرَرُالحِکَم و دُرَرُالکَلِم – حدیث 8126 ) . کتاب ها ی سودمند و نافع همچون گلستان و بوستانِ با طروات و خوشبویی است که با گل های مُعَطّرش غُبارِ ملالت و غم و اندوه و نگرانی را از ما دور می کند و به جان و روح و روانِ ما حیات و طروات و شادابی و صفا و امید می بخشد. علی (عَلَیهِِ السَّلامُ ) فرمودند: «اَلکُتُبُ بَساتِینُ العُلَماءِ»: یعنی کتاب ها، بوستان هاى مُعطّر و صفابخش علماء و دانشمندان می باشد. ( غُرَرُالحِکَم و دُرَرُالکَلِم- حدیث 991 ) . زمانی که شروع به مطالعه یک کتاب می کنیم در واقع هر سطری از سُطورِ کتاب و هر برگی از برگ های کتاب با ما سخن می گوید و پیام های خاص خود را به ما منتقل می نماید. در روایتی از علی(عَلَیهِِ السَّلامُ ) آمده است که فرمود: «نِعمَ المُحَدِّثُ الکِتابُ» ( غُرَرُالحِکَم و دُرَرُالکَلِم- حدیث 991 ) یعنی کتاب بهترین هم صحبت و هم سخن است. از طریق مطالعه کتاب می توانیم راه صحیح اندیشیدن و بهتر زیستن را بیاموزیم و معلومات و مهارت های خود را در ابعاد مختلف افزایش دهیم. مطالعه کتاب های سودمند می تواند گره ها و مشکلات ذهنی و فکری ما را برطرف نماید. گاهی یک شُبهه و مشکل فکری سبب انحراف و انحطاط وسقوط و هلاکت انسان می شود که بواسطه مطالعه آثار ارزشمند نویسندگان و دانشمندان می توان از انحطاط و یا انحرافات فکری و عقیدتی نجات پیدا کرد. اُنس با کتاب در حقیقت اُنس با فرهنگ و علم و دانش و معرفت و اخلاق و ادب و …است . کتاب هم خودش فرهنگ است و هم فرهنگ ساز می باشد. پیشرفت و رشد و فرهنگ و تمدن بشر در ابعاد مختلف مرهون کتاب است و هیچ فرهنگ و تمدنی نیست که متأثِّر از کتاب نباشد. دانشمندان در رشته های گوناگون با استفاده از کُتُب پیشینیان و با تحقیقات و مطالعات دقیق خود به نظریات علمی جدید رسیدند و اگر کتاب و مطالعه نبود هیچ کسی «بجز انبیاء و چهارده معصوم» (عَلَیهِِمُ السَّلامُ) به قُلَّه های علمی نمی رسید و هیچ اندیشمند و عالِم و دانشمندی در جهان پیدا نمی شد .
3- همنشینی با خوبان :
یکی از عِلَل و عوامل تاثیرگذار در شخصیّت و سرنوشت آدمی همنشین و رفیق است و انسان بخش مهمی از افکار و اندیشه ها و ایده ها و رفتار و اخلاقیات را از طریق دوستان و همنشین های خود دریافت می کند و به اصطلاح «خوپذیر است نفس انسانی» درسوره فُرقان درباره تاثیر دوستان ناباب و مُنحرف و نیز دوستان شایسته و صالح ، در شخصیّت و زندگی انسان ، ضمن چند آیه (از آیه 27 تا آیه 29 سوره فُرقان) به این مسئله مهم پرداخته شده است. دوستان شایسته و سالم ، صفات پسندیده و فضائل و کمالات و رُشد و تَرقّی و پیشرفت علمی و مادی و ... را برای آدمی به اَرمغان می آورند و برعکس ، مُعاشِرین و یاران و رفقای فاسد و مُنحرف و ناسالم و آلوده و ... بخصوص در عصر ما که همه نوع امکانات انحرافی و فساد و ...فراهم است ، جز مایه سرافکندگی و ذلّت و بدبختی و بدنامی و اِنحطاط و رُکود و ...چیزی عائِد و نصیب انسان نمی کنند . روی این جهت در رابطه با انتخاب دوست و همنشین که گاهی این دوستی ها به سال ها می انجامد ، باید کمال دقت و توجه مبذول گردد و طبق سفارشات و توصیه های پیشوایان اسلام و بزرگان ، لازم و شایسته است که با افراد خوش سابقه و صالح و سالم پیوند دوستی برقرار شود تا در دنیا و آخرت مُوجبِ عزّت و سعادت و سربلندی و سرافرازی و ...باشد و در روایتی از پیامبر اکرم(ص)آمده است که فرمود : اَلْمَرْءُ عَلَى دِینِ خَلِیلِهِ، فَلْیَنْظُرْ أَحَدُکُمْ مَنْ یُخَالِلُ ... یعنی آدمی بر دین و روش و آیین دوست و رفیق خود است پس هر کدام از شما باید ببیند که با چه کسی دوستی می کند . «بِحارُالأَنوارج71ص192 و اَمالِی شَیخ طُوسی ج1ص518» و سعدی «عَلَیهِ الرَّحمه» چه زیبا فرمود :
تو اوّل بگو با کیان زیستی - من آنگه بگویم که تو کیستی ؟!!
** استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
************************************
************************************
*** به گزارش جهان نیوز + به گزارش جهان نیوز+کلیک کنید +
** بنده 627 خانه برای محرومین در رشت ساختم(بیانات از آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی لاهیجی . 1397)
************************************
http://baharezendegim.blogfa.com/category/749+شُعَراء+شعر+فغفور لاهیجی
** حجت الاسلام استاد مُحسن قرائتی : ایمان به معاد ، قوىترین عامل تقواست. «وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّکُمْ إِلَیْهِ تُحْشَرُونَ .سوره بقره آیه203 »
**مراسم تشییع و تدفین عالم ربّانی شهید محمّد علی ادیب لاهیجی دِهشالی کوشالی گیلانی+https://www.aparat.com/v/avfgy5h + خبرنگار لاهیجان : رحمان عبداللهی+خبرنگار لاهیجان+کلیک کنید+کلیپ)
**مراسم تشییع و تدفین عالم ربّانی شهید محمّد علی ادیب لاهیجی دِهشالی کوشالی گیلانی+https://www.aparat.com/v/avfgy5h + خبرنگار لاهیجان : رحمان عبداللهی+خبرنگار لاهیجان+کلیک کنید+کلیپ)
https://www.hawzahnews.com/news/1174650/%D8%AA%D8%B3%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%A7%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D9%84%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86+ پیام تسلیت حجت الاسلام اعرافی مدیر حوزه های علمیه به مناسبت شهادت عالم ربانی حجت الاسلام شهید محمد علی ادیب لاهیجی کوشالی دِهشالی گیلانی+خبرگزاری رسمی حوزه+14 مرداد 1403+
http://nasimemarefat.parsiblog.com/Posts/5759/+قتل یک عالم ربانی در شهر لاهیجان+حجت الاسلام شهید محمد علی ادیب لاهیجی دِهشالی کوشالی گیلانی+درتاریخ 9مرداد 1403+نسیم معرفت+استاد سید اصغرسعادت میرقدیم لاهیجی+کلیک کنید+
**** گُزیده هایی از سخنان آیت الله اکبر هاشمی بَهرمانی رفسنجانی+آیت الله هاشمی کیست؟!!! +http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/91+سایت سعادت میرقدیم ها یا دانش پیما+کلیک کنید+
http://nasimemarefat.parsiblog.com/Posts/3925/+نسیم معرفت+آیا ازنظر اسلام مردان برزنان برتری دارند؟!!+آیت الله سیداصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+http://nasimemarefat.parsiblog.com/ .+کلیک کنید! .
*** برخی از عُلَمای گیلان(اسامی برخی از عُلَمای گیلان)تصاویر+https://sam-rasht.blogsky.com/1402/09/30/post-1331/%D8%B9%D9%84%D9%85%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1+کلیک کنید+کلیک کنید+ -
**پروژه تجاری آدینه رشت و سخنان آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی+نسیم معرفت+کلیک
** سخنان آیت الله قربانی درروز معارفه نماینده ولی فقیه جدیدِگیلان+نسیم معرفت+کلیک
**ساخت627 خانه برای محرومین توسط آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی+دیارمیرزا+کلیک
**آیت الله قربانی باعث افتخارگیلان هستند(دکترمصطفی سالاری استاندارگیلان+دیارمیرزا+کلیک
** آیت الله قربانی ازبرکات نظام هستند(حجت الاسلام حاج علی اکبری)+دیارمیرزا+کلیک
** بنده 627 خانه برای محرومین در رشت ساختم(بیانات از آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی لاهیجی . 1397)
.: Weblog Themes By Pichak :.